Menu
Ukraina er under angrep. Det berører også landets idrettshelter. Foto: Foto: AP / NTB

Ukrainsk bokser dropper VM-kamp for å kjempe mot Russland

Ukraineren Vasily Lomatsjenko har trukket seg fra tittelkampen i boksing i juni fordi han vil bli i hjemlandet og forsvare det mot russiske styrker.

Av NTB | 22.03.2022 15:04:49

Krig og konflikter: Australieren George Kambosos får ikke Lomatsjenko som motstander i VM-kampen i lettvekt i Melbourne 5. juni. Lomatsjenko har meldt seg til å krige under Ukrainas faner i forsvaret mot den russiske invasjonen.

Den kampen vil han ikke avbryte. Motstanderen har full forståelse for valget.

– Hvordan kan noen være i tvil om at den kampen Lomatsjenko er i gang med, er langt større enn noen boksekamp? Vi har den største respekt for beslutningen, sier Kambosos’ promotor Lou DiBella til ESPN.

Ukrainas myndigheter har gitt Lomatsjenko lov til å stoppe militærtjenesten og forlate landet for å forberede seg til boksekampen, men det ønsker han ikke å gjøre. Han vil bli værende sammen med familien og delta i forsvaret av nasjonen.

Vasily Lomatsjenko tok to OL-gull og vant både VM og EM før han ble profesjonell i 2012. Som profesjonell har han vunnet 16 kamper og tapt to. Han har tatt VM-titler både i fjærvekt og lettvekt.

(©NTB)

Flere nyheter: