Menu
Boris Johnson sammen med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj under et statsbesøk i Kyiv 17. juni. Foto: Ukrainian Presidential Press Office via AP / NTB

Ukrainere vil samle inn penger for å få Boris Johnson på besøk

Mens Boris Johnsons popularitet er i fritt fall hjemme i Storbritannia og innad i hans eget parti, er han fortsatt populær i Ukraina.

Av NTB | 11.07.2022 13:17:53

Politikk: Johnson er faktisk så populær at ukrainerne vill starte en pengeinnsamling for å få ham på besøk, melder Sky News.

– For å gi et inntrykk av hvor populær han er, har ukrainere nettopp fått nok penger til å kjøpe et par droner gjennom en pengeinnsamling. Den neste ideen er å samle inn nok penger til at Johnson kan komme på besøk, sier Ukrainas ambassadør i Storbritannia, Vadym Prystajko, til kringkasteren.

Han forklarer at Johnson er populær fordi han forsto alvoret i ukrainernes situasjon og har gitt mye bistand i krigen. Han var også den første verdenslederen som besøkte Kyiv etter invasjonen.

–Ukrainere bare elsket utseende hans og måten han snakket på da han besøkte parlamentet. Jeg håper den neste statsministeren er sånn også, avslutter ambassadøren.