Menu
Ødelagte boligområder i Irpin i utkanten av Kyiv etter at russiske styrker trakk seg ut fra stedet. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB

Ukrainere oppfordres til å holde seg innendørs i helgen

Ordføreren i Ukrainas hovedstad oppfordrer byens innbyggere til å holde seg innendørs søndag og mandag mens Russland markerer 9. mai.

Av NTB | 07.05.2022 05:16:01

Politikk: Ukraina og flere vestlige tjenestemenn har advart om at Russlands president Vladimir Putin kan komme til å bruke 9. mai, som er dagen da Russland hvert år markerer seier over Nazi-Tyskland i andre verdenskrig, til å erklære formell krig mot Ukraina eller trappe opp kampene.

Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko oppfordrer derfor byens innbyggere til å holde seg innendørs fra søndag til mandag. Han innfører ikke portforbud, men varsler at det ikke blir holdt noen arrangementer i byen i dette tidsrommet. Det blir økt patruljering i gatene, opplyser han ifølge CNN.

– Hvis noen ønsker å gå et sted og legge ned blomster, så kan de gjøre det. Men vær oppmerksom og følg med på sikkerhetsreglene, sier han.

– Jeg ber også om at dere ikke ignorerer luftvernsirener, men søker tilflukt umiddelbart. I dagene som kommer er det stor sannsynlighet for rakettangrep i alle landets regioner, sier Klitsjko.

President Volodymyr Zelenskyj brukte deler av sin daglige videotale natt til lørdag til å komme med en lignende oppfordring. Han ba også folk om å overholde portforbud på steder der det er innført, melder BBC.

Presidenten viste også til at det er forbud mot å gå på skogstur i områder som ukrainske styrker har gjenerobret, på grunn av fare for miner som russiske styrker kan ha etterlatt seg.