Menu
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj (t.v.) takker USA ved utenriksminister Antony Blinken for all hjelp landet har fått de siste månedene. Foto: Alex Brandon / AP Photo / NTB

Ukrainas president takker USA for hjelp gjennom «vanskelige tider»

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj takker USA for støtten landet hans har fått i forbindelse med konflikten med Russland.

Av NTB | 19.01.2022 13:39:50

politikk: – Jeg vil gjerne takke deg personlig, og president Biden og USAs regjering, for dere støtte, for militær assistanse til Ukraina og for å øke denne støtten, sa Zelensky til USAs utenriksminister Antony Blinken under et møte onsdag.

Tidligere onsdag opplyste en tjenesteperson i USAs utenriksdepartement at de vil gi landet ytterligere 200 millioner dollar i støtte til Ukrainas forsvarsevne og sikkerhet.

Før Russlands militære oppbygning på grensa mot Ukraina startet i fjor, hadde USA under president Joe Biden levert 450 millioner dollar i militær hjelp til landet.

Zelensky sier at Ukraina har satt av så mye penger som mulig de siste årene til å bygge opp forsvaret sitt.

– Men vi forstår at for å ta store skritt mot modernisering på kort tid, så trenger vi hjelp. Spesielt i disse vanskelige tidene, sier Zelensky.

(©NTB)

Flere nyheter: