Menu
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er glad for IOCs holdning til russiske lag og idrettsutøvere. Foto: Nariman El-Mofty / AP / NTB

Ukrainas president roser IOC for utestengelse av russiske lag og utøvere

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj takker Den internasjonale olympiske komité (IOC) for å støtte forbud mot russiske lag og idrettsutøvere i flere idretter.

Av NTB | 04.07.2022 15:31:33

Krig og konflikter: – Så lenge Russland prøver å drepe det ukrainske folk og erobre andre europeiske land, har ikke landets representanter noen plass i sportsverdenen, sa Zelenskyj i forbindelse med et møte med IOC-president Thomas Bach i Kyiv søndag.

Zelenskyj takket Bach for hans «urokkelige holdning» om sportslige sanksjoner mot Russland og Belarus. Bach står fast på at det må til for å beskytte integriteten til idrettsarrangementene og sikkerheten til utøverne.

Russiske lag har blitt fjernet fra over 15 fotballturneringer, inkludert VM-kvalifiseringen i fotball for både kvinner og menn. Russerne har også blitt utestengt fra de fleste OL-idrettene.

I møtet mellom Bach og den ukrainske presidenten, fortalte Zelenskyj om hvordan Russlands krigshandlinger har påvirket Ukrainske idrettsutøvere og trenere. Totalt 89 utøvere og trenere har blitt drept, mens ytterligere 13 har blitt tatt til fange av russerne, forteller Zelenskyj.

(©NTB)

Flere nyheter: