fbpx
Menu
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj under et møte med parlamentarikere i Kiev tidligere denne uken. Foto: Ukrainas presidentkontor via AP / NTB scanpix

Ukrainas nye president vil ha råd fra folket om hvordan landet bør forhandle med Russland

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vil spørre folket om hvordan landet bør forhandle med Russland for å få slutt på krigen øst i landet.

Av NTB | 23.05.2019 19:04:23

Politikk: Torsdag foreslo han å gjennomføre en undersøkelse slik at alle ukrainere kan si sin mening om hvorvidt det bør inngås en fredsavtale med Russland. Resultatet vil imidlertid ikke være juridisk bindende.

– Vi må lytte til hver enkelt, sa Zelenskyj i et møte med frivillige i militæret, ifølge en uttalelse som ble publisert av kontoret hans.

Ukrainas regjeringshær har de siste årene kjempet mot prorussiske separatister i Øst-Ukraina. Kampene brøt ut etter at den russiskvennlige presidenten Viktor Janukovitsj ble presset til å gå av i forbindelse med massedemonstrasjoner i Kiev for fem år siden.

Ifølge FN-anslag er rundt 13.000 mennesker drept i kampene.

Russland har representert opprørerne i internasjonale forhandlinger om krisen, men landet hevder at det verken har bidratt med soldater eller våpen til opprørerne.

(©NTB)

Flere nyheter: