Menu
Et industriområde og omkringliggende områder sto i brann etter et angrep ved Tsjernihiv fredag. Satellittfoto: Maxar Technologies via AP / NTB

Ukrainas militærledelse: Russland rykker fram

Russiske angrep fortsetter i Ukraina og en russisk offensiv nord i utkanten av Kyiv er delvis vellykket, uttaler Ukrainas militærledelse natt til lørdag.

Av NTB | 12.03.2022 05:10:20

Politikk: Russerne prøver, i et forsøk på å blokkere byen Tsjernihiv fra sørvest, å ta byene Sjestovytsja og Mykhailo-Kotsiubynske, som ligger rundt 15 kilometer unna, skriver den ukrainske militærledelsen på Facebook natt til lørdag.

Fredag sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj at en viktig vannrørledning nær Tsjernihiv var blitt ødelagt av artilleri, og at det innebærer at de rundt 280.000 innbyggerne har mistet vannforsyningen.

Russiske bombefly har brukt krysserraketter mot områder i byene Lutsk, Dnipro og Ivano-Frankivsk med krysserraketter, uttalte også hæren natt til lørdag. Opplysningene er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Lutsk og Ivano-Frankivsk ligger henholdsvis nordøst og sørøst for Lviv vest i landet, der det ble gjennomført russiske angrep fredag.

Evakueringen av sivile i beleirede ukrainske byer ventes å fortsette lørdag. Det er planlagt opprettelse av seks humanitære korridorer fra Sumy-regionen nordøst i landet, ifølge et innlegg fra regionlederen Dmytro Zjyvytskyj i meldingstjenesten Telegram.

Flere nyheter: