Menu
Dinamo Kyiv og Borussia Dortmund spilte nylig en veldedighetskamp for å smale inn penger til krigsrammede i Ukraina. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Ukrainas landslag gjør comeback mot Bundesliga-klubb

Det ukrainske herrelandslaget i fotball spiller 11. mai sin første kamp siden den russiske invasjonen. Det skjer mot tyske Borussia Mönchengladbach.

Av NTB | 29.04.2022 18:00:55

Sport: Oppgjøret blir en viktig test foran møtet med Skottland i VM-omspillet 1. juni.

Ukrainas fotballforbund opplyser at landslaget fra mandag samles til et treningsopphold i Slovakia. Inntektene fra kampen mot Gladbach skal gå til veldedighetsformål i Ukraina og til ukrainere på flukt i utlandet.

Forrige gang Ukraina spilte en landskamp, var i november i fjor. Lagets avgjørende kamper i VM-jakten ble utsatt som følge av Russlands krigføring. Skulle det bli ukrainsk seier mot Skottland, venter Wales 5. juni som et siste hinder til Qatar-sluttspillet.

Det er ikke klart hvilke spillere Ukraina vil ha tilgjengelig til treningskampen mot Borussia Mönchengladbach, men Manchester Citys venstreback Oleksandr Zintsjenko og West Ham-angriper Andrij Jarmolenko er fortsatt opptatt for sine klubblag når oppgjøret spilles.

De ukrainske toppklubbene Dinamo Kyiv og Sjakhtar Donetsk har den siste tiden spilt veldedighetskamper rundt omkring i Europa.

(©NTB)