Menu
Den 21 år gamle russiske sersjanten Vadim Sjysjimarin er den første som er dømt for krigsforbrytelser i en ukrainsk domstol. Det skjedde mandag. Han har anket dommen. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB

Ukrainas innenriksminister: Mistanke om 20.000 krigsforbrytelser

Ukrainske myndigheter opplyser at de har fått melding om rundt 20.000 mistenkte krigsforbrytelser i løpet av den tre måneder lange krigen.

Av NTB | 25.05.2022 04:15:52

Politikk: Politiets etterforskere alene har registrert 13.500 krigsforbrytersaker, uttaler Ukrainas innenriksminister Denys Monastyrskyj. Han oppgir at myndighetene har fått melding om til sammen rundt 20.000 saker der det er mistanke om krigsforbrytelser.

– Vi samarbeider med utenlandske straffeforfølgere, sammen med etterforskningsteam og eksperter, men mesteparten av arbeidet gjøres av ukrainske politifolk, sier han.

Bevis som samles inn, skal overleveres internasjonale aktører og hensikten er å fremstille russiske krigsforbrytermistenkte for retten, uttaler han.

Mandag falt den første krigsforbryterdommen i ukrainsk rettsvesen da en 21 år gammel russisk soldat ble dømt til livsvarig fengsel for drapet på en 62 år gammel sivil ukrainer. Soldaten har anket dommen.