Menu
Ukraina tente VM-håpet hos egne tilhengere med en sterk seier over Skottland i Glasgow. Foto: Scott Heppell / AP / NTB

Ukrainas fotballhelter slo ut Skottland – VM-håpet lever

Ukraina er klar for finale i VM-omspillet i fotball etter en emosjonell 3-1-seier over Skottland på bortebane i Glasgow onsdag kveld.

Av NTB | 01.06.2022 22:46:12

Sport: Det ble en stor seier for det krigsherjede landet og ikke minst for de om lag 4000 ukrainerne på tribunen på Hampden Park. Stjerneangriperne Andrij Jarmolenko og Roman Jaremtsjuk samt Artem Dovbyk scoret i den høyst fortjente seieren.

Skottland slo tilbake fra 0-2 og koblet et stramt grep om semifinalen mot slutten, men Callum McGregors scoring etter 78 minutter ble vertenes eneste. På tampen kontret Dovbyk inn 3-1-målet.

– Hver kamp er som en finale for oss. Vi har som lag drømt om VM, og nå er det bare én kamp igjen. Den må vi vinne, sa Ukraina-stjernen Oleksandr Zintsjenko til Sky Sports.

– Vi visste at det kom til å bli tøft i kveld, men vi scoret tre mål, og vi kunne ha scoret enda flere, mente Manchester City-backen.

Den første scoringen kom etter 32 minutter og var av ypperste merke. Ruslan Malinovskyj slo en presis 60-meterspasning opp mot Jarmolenko, som kontrollert vippet ballen over Gordon og inn i nettmaskene.

Målet resulterte i både tårer og ellevill jubel blant ukrainerne på tilskuerplass.

Skottene noterte ikke et eneste skudd på mål før pausen og leverte en skuffende forestilling. Og kort etter sidebytte smalt det igjen bakover. En fin opprulling fra ukrainerne endte med at sterke Jaremtsjuk headet inn 2-0 i hjørnet på innlegg fra Oleksandr Karavajev.

På dette tidspunktet var det mer fart over skottene, og ukrainerne så noe skjelvne ut bakover. Keeper Georgij Busjtsjan var lenge med på notene, men en noe svak utboksing resulterte i at McGregor fikk sendt ballen i mål.

Ukraina fikk en stri jobb med å holde unna mot slutten, men klarte det med nød og neppe. I tillegg kom 3-1-målet langt inne i overtiden da Zintsjenko snappet ballen og sendte Dovbyk alene med keeper.

Siste hinder på veien mot VM-spill i Qatar heter Wales. Finalen spilles i Cardiff søndag.

– Det blir en massiv kamp for oss. Det er finale, og hver og en av oss må spille sitt livs kamp. Så får vi se hva som skjer, sa Zintsjenko.

Ukraina hadde ikke spilt offisiell landskamp siden november, men det bar laget slett ikke preg av mot skottene. Gultrøyene skapte flere store sjanser før pause, og Skottland-keeper Craig Gordon ble tidlig satt på prøve.

Skottland var ikke helt sjanseløse, men i over en time skortet det på avslutningene når de fikk muligheten. John McGinn burde ha redusert halvveis i annen omgang, men Aston Villa-profilen headet utenfor fra fem meters hold.

(©NTB)

Flere nyheter: