Menu
– Vi advarer om at Norge er et dyrt land. Det må tas med i betraktningen når de velger hvor de skal søke asyl, sier Ukrainas ambassadør til Norge, Vjatsjeslav Jatsiuk. Foto: Geir Olsen / NTB

Ukrainas ambassadør advarer ukrainere mot å komme til Norge

Norge forbereder seg på over 30.000 flyktninger fra Ukraina. Ambassadøren fra Ukraina spår at rundt 10.000 vil komme hit.

Av NTB | 17.03.2022 12:55:17

Krig og konflikter: – Ukrainere på flukt må tenke seg om før de søker asyl i Norge, sier Ukrainas ambassadør til Norge, Vjatsjeslav Jatsiuk, til Aftenposten.

Til nå er det kommet rundt 2.000 ukrainske flyktninger til Norge. Utlendingsdirektoratet (UDI) forbereder seg på at det kan komme opp mot 30.000.

– Vi kan kanskje vente oss rundt 10.000, mener Jatsiuk.

Forklaringen er ifølge Jatsiuk at det er langt til Norge. Det er vanskeligere å reise hit enn til land vest for Polen, Romania og Ungarn. I tillegg er Norge blant verdens dyreste land å bo i.

Ambassadøren understreker likevel at Norge er et varmt og inkluderende land å komme til.

– Jeg ønsker å takke det norske samfunnet og norske myndigheter på vegne av Ukrainas regjering. Norge går foran som et godt eksempel, sier Jatsiuk.

Tre millioner mennesker har allerede flyktet fra Ukraina som følge av Russlands invasjon, ifølge FN. Ukraina har vel 40 millioner innbyggere.

(©NTB)

Flere nyheter: