reklame for Sheiken Bowling
Menu
En traktor ble brukt i slukningsarbeidet i nærheten av en landsby i eksklusjonssonen ved Tsjernobyl tidligere denne måneden. Foto: AP/NTB scanpix

Ukraina trapper opp kampen mot skogbrannene ved Tsjernobyl

Over 1.400 brannfolk kjemper nå mot skogbrannene ved Tsjernobyl. Ukrainske myndigheter sier det fortsatt ikke er målt radioaktivitet i hovedstaden Kiev.

Av NTB | 20.04.2020 14:02:20

Økonomi og næringsliv: Innsatsen mot brannene i nærheten av det ødelagte atomkraftverket i Tsjernobyl-området ble trappet opp mandag. Noen dager tidligere ble det meldt at over 700 brannfolk var i sving.

Flere skogbranner har brutt ut de siste ukene i den såkalte eksklusjonssonen rundt kraftverket. Dette har utløst bekymring for at radioaktiv røyk og aske skal nå Ukrainas hovedstad Kiev, som ligger rundt 10 mil unna.

Så langt har det ikke skjedd, ifølge ukrainske myndigheter. De opplyste mandag at det fortsatt ikke er påvist noe mer enn normal bakgrunnsstråling i Kiev.

Deler av atomkraftverket ble ødelagt da en reaktorkjerne eksploderte og smeltet i 1986. Ulykken regnes som den verste som noen gang har rammet et kjernekraftverk.

(©NTB)

Flere nyheter: