Menu

Ukraina: Skal holde samtaler med Russland

Representanter for Ukraina og Russland skal møtes og holde samtaler nær grensa mot Hviterussland, ifølge det ukrainske presidentskapet.

Av NTB | 27.02.2022 14:50:41

Krig og konflikter: – Vi ble enige om at den ukrainske delegasjonen skulle møte den russiske delegasjonen uten betingelser på den ukrainsk-hviterussiske grensen, nær elva Prypjat, skriver den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj på meldingstjenesten Telegram.

Elva går fra Hviterussland, forbi byen Pripjat og videre ned til Chernobyl, før den renner ut Dnieper-elva.

Han legger til at Ukraina ikke kommer til å kapitulere.

– Vi vil ikke overgi oss, vi vil ikke kapitulere, vi vil ikke gi fra oss en eneste tomme av vårt territorium, sier Kuleba.

Zelenskyj sa tidligere søndag at han hadde snakket med sin hviterussiske kollega.

Tidligere søndag uttrykte Russland ønske om forhandlinger i den hviterussiske byen Homjel. Ukraina avviste dette og foreslo i stedet samtaler i et annet land.

– Som jeg sa tidligere vil vi gå inn i disse samtalene på et enkelt grunnlag: Vi drar dit for å høre hva Russland har å si og vi vil si hva vi vil si, sier Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba på en pressekonferanse søndag ettermiddag, ifølge VG.

Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko har tatt ansvar for å sørge for at alle fly, helikoptre og raketter stasjonert på hviterussisk territorium forblir på bakken under den ukrainske delegasjonens reise, samtaler og retur, står det i meldingen.

Flere nyheter: