Menu
Ukrainsk artilleri åpner ild et sted i Donetsk-regionen øst i landet, bildet er tatt forrige lørdag. Lørdag kommer det meldinger om ukrainsk framrykking både i nordøst og i sør. Foto: Kostiantyn Liberov / AP / NTB

Ukraina skal ha rykket inn i nøkkelbyen Kupjansk

Ukrainske styrker fortsetter framrykkingen nordøst i landet. Lørdag skal de ha rykket inn i Kupjansk og dermed tatt kontroll over en sentral forsyningslinje.

Av NTB | 10.09.2022 16:00:45

Politikk: Den ukrainske etterretningstjenesten SBU la lørdag ut bilder i meldingstjenesten Telegram som syntes å vise ukrainske styrker inne i Kupjansk, som fram til nå har vært under russisk kontroll.

Byen er et viktig jernbaneknutepunkt og har vært kritisk viktig for å forsyne russiske styrker langs den ukrainske østfronten. Sikrer Ukraina seg kontroll her, kan det bety store problemer for russiske styrker i Izium og andre områder lenger sør.

– Vi vil frigjøre landet vårt ned til siste centimeter, heter det i meldingen fra SBU.

Ukrainske medier la lørdag ut det som skal være et bilde fra byen, som viser flere soldater holder fram et ukrainsk flagg.

I tillegg til offensiven i Kharkiv-regionen, meldte ukrainske militærmyndigheter lørdag at de har rykket fram i den sørlige delen av landet, der en offensiv mot Kherson er innledet.

En talsperson for regjeringshæren, Natalija Gumenjuk, sier styrkene ved sørfronten har rykket fram flere kilometer – og noen steder flere titalls kilometer.