Menu
Drammen og Kristian Kjelling er usikker på om det blir Russland-reise kommende helg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Ukraina-situasjonen kan stoppe Russland-reisen til Kjellings Drammen

Utenriksdepartementet har frarådet håndballklubben Drammen å reise til lørdagens europacupmøte med Krasnodar av hensyn til den spente situasjonen i Ukraina.

Av NTB | 15.02.2022 13:26:36

Sport: Drammen vant den første åttedelsfinalen mot den russiske klubben 37-24. Nå råder det usikkerhet rundt om returoppgjøret kan gjennomføres som planlagt.

Etter planen skulle Krasnodar tatt imot Kristian Kjellings Drammen-mannskap kommende lørdag. Den reisen har imidlertid den norske klubben fått en klar anbefaling om å droppe.

Årsaken er den svært spente situasjonen rundt Ukraina, der det har vært militær opptrapping den siste tiden.

– Vi tok kontakt med Utenriksdepartementet for å høre hva de anbefaler. Der har vi fått beskjed om at de fraråder oss å reise til steder i Russland som er mindre enn 250 kilometer fra grensen til Ukraina. Fra Ukraina til Krasnodar er det 238 kilometer i luftlinje, sier Drammens daglige leder Arne Dokken til NTB.

– Vi har hele tiden sagt at vi er villige til å spille kampen., eventuelt på et annet sted, sier Dokken og peker på at Moskva har vært foreslått som alternativ spillearena.

Den løsningen vendte Krasnodar-ledelsen tommelen ned for.

– Det var ikke aktuelt for dem, for de hadde gjort såpass mye forberedelser, både med tanke på publikum og mange andre ting som må ordnes i forkant av et arrangement, sier Drammen-lederen.

Han håper at en avklaring og en endelig beslutning fra Det europeiske håndballforbundet vil foreligge i løpet av onsdagen.

– Det er klart at rådene fra UD veier særdeles tungt. Vi kommer kun til å ta hensyn til én ting, og det er sikkerheten til våre spillere, trenere og øvrig støtteapparat.

Han peker avslutningsvis på at Drammen har merket seg at EHF så sent som tirsdag valgte å utsette mesterligakampen mellom franske Paris Saint-Germain og ukrainske Motor Zaporozje som følge av den spente situasjonen i Ukraina.

I begrunnelsen skrev forbundet at beslutningen ble tatt etter «en nøye analyse og som konsekvens av den siste utviklingen på politisk nivå, herunder usikkerheten rundt situasjonen i Ukraina».

Han opplyser videre at klubben har gjort alle nødvendige forberedelser til lørdagens oppgjør. Fly og hotell er bestilt, men nå er Det europeiske håndballforbundet (EHF) koblet inn for å vurdere i hvilken grad kampen kan og skal spilles.

På spørsmål om hvordan klubben forholder seg dersom EHF kommer til at kampen kan spilles, svarer Dokken:

(©NTB)

Flere nyheter: