reklame for Sheiken Bowling
Menu
En ukrainsk soldat holder vakt mens kollegene rydder miner utenfor byen Berezivka i Odessa-regionen nær grensa mot Mykolajiv. Foto: Efrem Lukatskyj / AP / NTB

Ukraina sier de har gjenerobret områder i øst

Ukraina sier de har drevet russiske styrker bort fra østlige områder og gjenvunnet noe territorium ved grensa mot Kherson og Mykolajiv.

Av NTB | 05.05.2022 10:16:13

Politikk: Mens det pågår tunge kamper ved stålverket i Mariupol torsdag morgen, melder det ukrainske militæret at de i områdene vest for havnebyen har gjort noen framskritt i kampen mot russiske styrker.

Framskrittene er gjort ved grensa mot de sørlige regionene Kherson og Mykolajiv, der russiske soldater meldes å ha iverksatt en motoffensiv. Ifølge den ukrainske hæren er elleve angrep mot regionene Luhansk og Donetsk drevet tilbake.

Ukrainske myndigheter melder at minst fem personer er drept og at 25 andre er såret av russisk ild mot flere østlige byer de siste 24 timene.

Russlands militære melder på sin side at de har brukt sjø- og luftbaserte missiler til å ta ut kraftforsyningen ved fem togstasjoner rundt om i Ukraina. De melder også å ha truffet drivstofflagre og militær stillinger.