Menu
Ukraina hevder den russiske krysseren Moskva ble truffet av ukrainske missiler og er sunket. Russland har bekrefte at det var en kraftig brann om bord og at ammunisjon har eksplodert, men sier årsaken til at det begynte å brenne er ukjent. Arkivfoto: AP / NTB

Ukraina: Russisk flaggskip i Svartehavet har sunket

Russlands flaggskip i Svartehavet har sunket etter å ha blitt truffet av ukrainske missiler, hevder Ukraina. Russland bekrefter at det har vært brann om bord.

Av NTB | 14.04.2022 09:04:33

Politikk: – Neptun-missiler som vokter over Svartehavet, forårsaket svært alvorlige skader på det russiske skipet. Lenge leve Ukraina, skrev Odesa-guvernør Maksym Martsjenko på meldingstjenesten Telegram.

Oleksij Arestovytsj, rådgiver til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, sier at «en overraskelse skjedde med flaggskipet til den russiske svartehavsflåten». Torsdag morgen skriver Arestovytsj på Twitter at skipet, krysseren Moskva, er sunket.

– Den brenner voldsomt. Akkurat nå. Og med dette uværet på sjøen er det uklart om de vil være i stand til å få hjelp. Det er 510 i mannskapet om bord, sa han i en direktevideo på YouTube etter de første meldingene om at det var skutt raketter mot skipet.

– Vi skjønner ikke hva som skjedde, la han til.

Ria Novosti skriver videre at det gjøres undersøkelser for å finne ut hvorfor brannen brøt ut.

Moskva ble omtalt tidligere i krigen da det ba ukrainske styrker som forsvarte en strategisk viktig øy, om å overgi seg, og til svar fikk: «Til det russiske marinefartøyet: Dra til helvete».

– Hvor er Moskva? Hun druknet, skriver rådgiveren. Han sier dette er den russiske marinens største nederlag siden andre verdenskrig.

Fra russisk hold ble det onsdag bekreftet at det var en kraftig brann om bord i Moskva, som altså er Russlands flaggskip i Svartehavet. Russerne sier på sin side at årsaken er ukjent. De skriver imidlertid at ammunisjon har detonert på skipet, og at det har fått store skader. Videre heter det at alt mannskap er evakuert.