Menu
Det ukrainske atomenergibyrået Energoatom hevder det er fare for en radioaktiv lekkasje ved atomkraftverket i Zaporizjzja etter bombinger i natt. Foto: Russian Defense Ministry Press Service via AP / NTB

Ukraina: Risiko for radioaktiv lekkasje fra atomkraftverk

Det ukrainske atomenergibyrået Energoatom hevder det er fare for en radioaktiv lekkasje ved atomkraftverket i Zaporizjzja etter bombinger i natt.

Av NTB | 27.08.2022 13:40:47

Politikk: Atomenergibyrået, som drifter Ukrainas fire atomkraftverk, hevder Russland står bak bombingen av atomkraftverket det siste døgnet.

– Som følge av bombing av Zaporizjzja har infrastrukturen til atomkraftverket blitt skadet, og det er risiko for en hydrogenlekkasje og lekkasje av radioaktive stoffer. Brannfaren er svært høy, skriver Energotoam på Telegram lørdag.

Russlands forsvarsdepartement hevder derimot at det er ukrainske styrker som står bak bombingen av atomkraftverket, ifølge Reuters.

Atomkraftverket i Zaporizjzja er Europas største og har vært okkupert av Russland siden mars. Harde kamper rundt anlegget har lenge vakt internasjonal bekymring for en atomkatastrofe.