Menu
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov ble tatt imot av Indonesias utenriksminister Retno Marsudi før G20-landenes utenriksministermøte på Bali. Krigen i Ukraina må ta slutt, var Marsudis budskap da møtet ble startet. Foto: Willy Kurniawan / Pool Photo via AP / NTB

Ukraina på dagsordenen på G20s utenriksministermøte

Med Russland til stede sa G20-vert Indonesia at krigføringen i Ukraina må ta slutt. Gruppens utenriksministre møttes på Bali fredag.

Av NTB | 08.07.2022 05:46:12

Krig og konflikter: – Det er vårt ansvar å gjøre slutt på krigen før heller enn senere, og å gjøre opp våre uoverenskomster ved forhandlingsbordet, ikke på slagmarken, sa Indonesias utenriksminister Retno Marsudi da hun åpnet møtet.

Det var ventet spent stemning mellom Lavrov og representantene fra de vestlige landene som er representert, hvorav mange støtter Ukraina.

Møtet er første gang USA og Russlands utenriksministre er i samme rom siden russerne invaderte nabolandet. Blinken og Lavrov ventes ikke å møtes til egne samtaler.

Lavrov har imidlertid møtt Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu og Kinas utenriksminister Wang Yi i forkant av ministermøtet.

Lavrov og Wang snakket om Ukraina, og ut av møtet kom det en felles uttalelse der det het at «begge parter understrekte den uakseptable karakteren av ensidige sanksjoner vedtatt ved å omgå FN».

Wang skal i løpet av Bali-oppholdet også ha et møte med Blinken.

(©NTB)