reklame for Sheiken Bowling
Menu
Ukrainas utenriksminister Dmytro Kubela møtte sin kinesiske kollega Wang Yi på sidelinjen under FNs høynivåuke i New York. Her taler Wang Yi i FN-bygget i New York torsdag. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB

Ukraina og Kinas utenriksministre møttes i New York

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kubela møtte sin kinesiske kollega Wang Yi på sidelinjen under FNs høynivåuke i New York.

Av NTB | 23.09.2022 14:10:47

Politikk: Det kinesiske utenriksdepartementet opplyste fredag at torsdagens møte var det første mellom de to siden Russlands invasjon av Ukraina i februar – selv om de har hatt to telefonsamtaler siden da.

Under møtet skal Wang ha sagt til Kuleba at suvereniteten og den territorielle integriteten til alle land må respekteres.

– De legitime sikkerhetshensynene til alle land må tas på alvor, og alle anstrengelser som bidrar til en fredelig løsning på krisen, må støttes, sa Wang.

Fredag ​​stemmer de Moskva-kontrollerte regionene i Ukraina om hvorvidt de skal bli en del av Russland i folkeavstemninger som Kyiv og dets allierte har fordømt på det kraftigste.

Kinesiske myndigheter har avstått fra å kritisere Russlands invasjon av Ukraina. Kina har gjentatte ganger bedt om en fredelig løsning på konflikten gjennom dialog, men har ikke iverksatt tiltak for å løse den.

Wang sa til Kuleba at Kina alltid står på fredens side, og vil fortsette å spille en konstruktiv rolle.

«Min motpart bekreftet Kinas respekt for Ukrainas suverenitet og territoriale integritet, samt dets avvisning av bruk av makt som et middel til å løse uenighet», skrev Kuleba på Twitter.