reklame for Sheiken Bowling
Menu
Den ukrainske delegasjonen med forhandlere (til venstre) og den russiske delegasjonen møttes torsdag til det som var andre runde med samtaler etter at Russland invaderte Ukraina. I helgen planlegger partene å møtes på nytt. Foto: Maxim Guchek / AP / NTB

Ukraina: Ny forhandlingsrunde med Russland i helgen

Ukrainske myndigheter opplyser at de planlegger et nytt forhandlingsmøte med Russland i helgen. Det blir tredje runde i forhandlingene mellom partene.

Av NTB | 04.03.2022 17:02:37

Politikk: – Den tredje runden kan finne sted i morgen eller dagen etter. Vi er i fortløpende kontakt, sier Mykhailo Podoljak fredag. Han er Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs nære rådgiver.

Ifølge Podoljak sitter den ukrainske delegasjonen nå klar i påvente av bekreftelse fra Vladimir Putins rådgivere i Kreml.

Tysklands statsminister Olaf Scholz snakket fredag med Putin i en timelang telefonsamtale. Der forsikret Putin Scholz om at forhandlingene ville fortsette i helgen, ifølge Scholz’ kontor.

Delegasjonene har møttes to ganger tidligere i Hviterussland ved grensen til Ukraina, senest torsdag. Da ble det oppnådd en forståelse om å etablere humanitære korridorer, men så langt er det uklart hvor langt arbeidet med disse er kommet.

Kreml påpekte imidlertid fredag at det ikke er blitt inngått noen formelle avtaler med undertegnede papirer.

– Den andre forhandlingsrunden fant sted torsdag. Nå er det opp til forhandlerne. Det er en mulighet for delegasjonene å fortelle hverandre om hvor de står, uten mellomledd. Våre standpunkt er blitt brakt til den ukrainske siden, sa Putin-talsmann Dmitrij Peskov fredag.

Flere nyheter: