Menu
Oleksandr Puhlenko fra den ukrainske teleoperatøren Kyivstar fyller bensin på en generator som skal gi strøm til et teletårn. Tirsdag jobbes det i landet med å få strømnettet på fote igjen etter en bølge med russiske luftangrep dagen i forveien. Foto: Andrew Kravchenko / AP / NTB

Ukraina jobber med å få strømnettet på fote igjen

I Ukraina jobbes det tirsdag hardt med å få ordnet strømnettet etter at en bølge med russiske luftangrep har forårsaket strømbrudd i store deler av landet.

Av NTB | 06.12.2022 10:46:58

Økonomi og næringsliv: Av de 70 rakettene som ble avfyrt fra Russland mandag, ble «de fleste» skutt ned, ifølge Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, men likevel ble den ukrainske energiinfrastrukturen, som allerede er rammet flere fanger, truffet.

Som følge av luftangrepene kunngjorde det statlige kraftselskapet Ukrenergo planlagte strømutkoblinger i alle regioner tirsdag.

Ukrenergos leder sier han «ikke er i tvil» om at det russiske militæret har konsultert russiske kraftingeniører i forbindelse med angrepet, basert på hvor rakettene slo ned.

– Tidspunktet russerne valgte for angrepet, er forbundet med deres ønske om å påføre så mye skade som mulig, sa Zelenskyj og la til at de ble utført idet landet går inn i en «frost-topp».

– Våre reparatører jobber med restaureringen av energisystemet, sa han videre.