reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Ukraina, her ved Ilja Zabarnji (til v.) og Oleksander Subkov, rykker ned fra nasjonsligaens A-divisjon etter å ha blitt dømt til 0-3-tap i den avlyste kampen mot Sveits. Foto: Michael Sohn, AP / NTB

Ukraina dømt til tap i avlyst kamp mot Sveits – rykker ned

Uefas ankeorgan har behandlet den avlyste nasjonsligakampen mellom Sveits og Ukraina og har avgjort at sveitserne skal tilkjennes 3-0-seier.

Av NTB | 25.11.2020 17:37:57

Sport: Det betyr at Sveits beholder plassen i A-divisjonen, mens Ukraina rykker ned. Kampen ble avlyst fordi sveitsiske helsemyndigheter satte hele Ukrainas tropp i karantene på grunn av flere smittetilfeller.

Utfallet ble dermed det samme som da Norge ikke kunne møte til bortekampen mot Romania noen dager tidligere fordi norske myndigheter forbød laget å reise til kamp etter at Omar Elabdellaoui testet positivt på koronaviruset. Romania ble tilkjent 3-0-seier.

Ankeorganet har fått saken referert fra disiplinærorganet og har truffet avgjørelse om at Ukrainas fotballforbund er ansvarlig for at kampen ikke kunne spilles og at det dermed er å regne som at de har gitt walkover.

Avgjørelsen gjør at Sveits og Ukraina begge endte på 6 poeng i sin gruppe. Sveits går foran på innbyrdes oppgjør med 1-2-tap borte og tilkjent 3-0-seier hjemme.

(©NTB)

Flere nyheter: