Menu
Andrij Jarmolenko feirer etter å ha sendt Ukraina i ledelsen. Foto: Robert Ghement / AP / NTB

Ukraina brøt EM-forbannelsen – slo Nord-Makedonia 2–1

Ukraina sto med seks strake tap i EM-sluttspill, men torsdag brøt de forbannelsen da Nord-Makedonia ble slått 2-1 i en dramatisk kamp i Bucuresti.

Av NTB | 17.06.2021 17:07:42

Sport: Ukrainerne slo Sverige 2-1 da landet EM-debuterte på hjemmebane i Kiev i 2012. Siden den gang hadde det blitt seks strake tap for østeuropeerne.

Torsdag ble dessuten en annen EM-forbannelse brutt for de gulkledde. Da Andrej Jarmolenko satte ballen i nettet i det 29. minutt, var det første gang landslaget hadde scoret før pause i en EM-kamp. Roman Jaremtsjuk doblet ledelsen fem minutter etter.

Ezgjan Alioski reduserte på keeperreturen etter egen straffemiss, men Ukraina greide å holde unna for det makedonske presset den siste halvtimen. Ruslan Malinovskji kunne økt til 3-1, men han bommet på straffe fem minutter før full tid.

For Ukraina er nå sjansene for avansement gode. De skal møte Østerrike i siste kamp mandag. Den kampen kan fort bli en ren finale om 2.-plassen i gruppa.

For Makedonia er derimot mulighetene til avansement ikke mer enn teoretiske. De har i tillegg Nederland i siste gruppespillkamp.

(©NTB)