Menu
Paralympics i Beijing starter om noen dager. Tirsdag bekreftet en talsperson at Ukraina sender en tropp til lekene. Foto: Andy Wong, AP / NTB

Ukraina bekrefter Paralympics-deltakelse

Ukrainas paralympiske komité bekreftet tirsdag at landet vil sende 29 utøvere til Paralympics i Beijing, som starter kommende helg.

Av NTB | 01.03.2022 22:35:42

Sport: Det har vært tvil om landets deltakelse på grunn av den russiske invasjonen i landet.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) har fordømt Russlands brudd på den «olympiske våpenhvile».

Ukrainske idrettsfolk har i et åpent brev til IOC og Den internasjonale paralympiske komité (IPC) bedt om at russiske og hviterussiske utøvere utelukkes. IOC oppfordret til å stenge utøvere fra Russland og Hviterussland ute fra internasjonale konkurranser, noe mange internasjonale særforbund har fulgt opp. IPC har ennå ikke bestemt om russiske og hviterussiske utøvere skal få ta del i lekene.

Tirsdag bekreftet en talsperson for Ukrainas Paralympics-tropp at utøverne vil reise til Kina fra to hemmelige oppholdssteder, og delta i skiskyting og langrenn.

– En del av laget oppholder seg ett sted, resten et annet, sa talspersonen.

– Håpet er at vi i dag møtes og kommer oss til flyplassen slik at vi kan reise til Beijing sammen. Vi vil ikke avsløre hvor vi er, men vi er ikke i Ukraina. Vi vil stå fram når vi er i Beijing, og jeg håper at det vil skje onsdag.

Paralympics innledes med åpningsseremoni fredag. De første konkurransene avvikles lørdag.

(©NTB)