Menu
447 lik er gravd opp i byen Izium i Kharkiv-regionen øst i Ukraina. 30 av likene bærer preg av tortur, ifølge Kharkiv-guvernør Oleh Synjehubov. Foto: Jevhen Maloletka / AP / NTB

Ukraina: 447 lik gravd opp i Izium – 30 av dem viser tegn til tortur

447 lik er gravd opp i byen Izium i Kharkiv-regionen øst i Ukraina, hvorav 30 av likene viser tegn til tortur, hevder ukrainske myndigheter fredag.

Av NTB | 23.09.2022 22:30:45

Politikk: Ukrainas forsvarsdepartementet meldte om funnet via Twitter fredag. Opplysningene er foreløpig ikke bekreftet av uavhengige kilder.

– I dag avsluttes utgravningen av lik fra massegraven i Izium. Totalt er 447 lik gravd opp. De fleste av dem har tegn på å ha lidd en voldelig død, og 30 har tegn på å ha vært utsatt for tortur. Det er lik med tau rundt halsen, med hendene bundet, med brukne lemmer og skuddsår, skriver Kharkiv-guvernør Oleh Synjehubov i et innlegg i sosiale medier.

Ifølge myndighetene i Kharkiv ble likene gravd opp i perioden fra 16. til 23. september i år. De hevder at 425 av likene var sivile, hvorav fem var barn. Resten av likene tilhørte ukrainske soldater.

– Flere menn har fått kjønnsorganene kuttet av. Alt dette er bevis på den forferdelige torturen som inntrengerne har utsatt innbyggerne i Izium for, fortsatte Synjehubov.

Russland har på sin side benektet at russiske styrker er ansvarlige for massedrap og tortur i Øst-Ukraina. De mener Ukraina har iscenesatt gravene.

Ukraina gjenerobret Izium og andre byer i Øst-Ukriana denne måneden. Siden har det kommet sterke beskyldninger om russiske grusomheter som følge av avdekkingen av hundrevis av graver.