Menu
Kjernekraftverket Forsmark ligger på den svenske østkysten nord for Stockholm. Arkivfoto: Anders Wiklund / NTB

Ukjent drone observert over svensk kjernekraftverk

En ukjent drone er observert over kjernekraftverket Forsmark i Sverige. Politiet har også opplysninger om at en gjenstand fløy over to andre kjernekraftverk.

Av NTB | 15.01.2022 09:06:10

økonomi og næringsliv: Dronen ved Forsmark ble observert ved 20-tiden fredag kveld, samme tidspunkt som det ble meldt om gjenstander som fløy over kjernekraftverkene Ringhals og Oskarshamn. De ligger i ulike områder av landet.

En vakt ved Forsmark kontaktet politiet etter at dronen fløy over anlegget innenfor det avsperrede området. Dronen var en større modell som kan stå imot vind ettersom det blåste kraftig i området.

Politiet rykket ut og kunne selv observere dronen før den fløy videre og forsvant.

– Vi brukte tid på å forsøke å lokalisere den, men vi greide ikke å finne den igjen, sier pressetalsperson Petra Blomqvist ved politiet i region Mitt.

Hun sier at hendelsen anses som helt spesiell.

Ifølge politiet finnes det ingen indikasjoner på at dronen har sluppet ned noe på området eller landet. Hendelsen er anmeldt som både brudd på luftfartsloven og ulovlig avbildning av et område der allmennheten ikke har tilgang, og der det gjelder særskilte regler. Ingen er foreløpig mistenkt.

Forsmark ligger cirka 14 mil nord for Stockholm på østkysten av Sverige. Ringhals kjernekraftverk ligger i Varberg på den svenske vestkysten, mens Oskarshamn ligger på østkysten over 30 mil sør for Stockholm.

(©NTB)

Flere nyheter: