fbpx
Menu
Magnus Carlsen leverer varierende spill i hurtig- og lynsjakkturneringen i USA og er langt bak lederen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Ujevn Carlsen veksler mellom seier og tap i lynsjakken

Magnus Carlsen imponerer heller ikke i lynsjakkdelen av turneringen i St. Louis. Det er blitt seier og tap annenhver gang i de fire første partiene.

Av NTB | 13.08.2019 22:05:14

Sport: Carlsen spilte ikke sin beste hurtigsjakk og var hele fem poeng bak ledende Maxime Vachier-Lagrave etter de to første dagene av turneringen. Han måtte nøye seg med åtte poeng av 18 mulige på de ni hurtigsjakkpartiene og mistet førsteplassen på rankingen i hurtigsjakk for første gang siden 2015.

Han slo imidlertid Vachier-Lagrave, og Carlsen innledet lynsjakken ved å slå franskmannen igjen etter godt spill. I neste parti ble det derimot tap da Sergej Karjakin vendte partiet mot slutten og seiret etter 65 trekk.

I dagens tredje parti gjorde Carlsen kort prosess med Shakhriyar Mamedyarov, som ga seg etter bare 27 trekk, men i neste parti ble Carlsen utspilt av Ding Liren og tapte etter 55 trekk.

Alle møter alle i lynsjakk både tirsdag og onsdag, slik at Carlsen skal spille ni partier hver av dagene.

Neste motstander for den norske verdensmesterne er Fabiano Caruana.

Levon Aronian har overtatt ledelsen i turneringen. Med 15,5 poeng er han ett foran Vachier-Lagrave og hele 5,5 foran Carlsen.

Etter lyn- og hurtigsjakkturneringen som avsluttes onsdag starter Sinquefield Cup, som også inngår i Grand Chess Tour, lørdag. Også den turneringen spilles i St. Louis, og da handler det om langsjakk.

(©NTB)

Flere nyheter: