Menu
Dennis Hauger måtte bryte sprintløpet i Baku etter en krasj i veggen. Foto: Lise Åserud / NTB

Uhell for Hauger – måtte bryte sprintløpet i Baku

Formel 2-føreren Dennis Hauger måtte gi seg midtveis i sprintløpet i aserbajdsjanske Baku etter en krasj i veggen. Nordmannen kom seg uskadd fra hendelsen.

Av NTB | 11.06.2022 12:30:59

Sport: Det skjedde på den 14. runden. Han kjempet med franske Theo Pourchaire om niendeplassen da han bremset for sent i en sving. Det førte til at bilen bare gled inn i veggen da han ikke greide svingen.

Han var i etterkant tydelig frustrert på lagradioen og kom seg etterpå ut av bilen uskadd. Pourchaire var hard mot 19-åringen på sin lagradio i etterkant.

– For en dum idiot. Jeg var så redd. Jeg trodde han kom til å krasje inn i meg, lød det fra ART-føreren.

Fredag leverte Hauger en sterk kvalifisering da ha ble nummer tre. Dermed startet han som nummer åtte i sprintløpet. Der mistet han fort noen plasser, men tok seg tilbake til tiendeplass før det gikk galt.

Forstillingen på bilen hans fikk seg en smell, men det er ventet at det vil være i orden til søndagens hovedløp.

Der starter Hauger fra tredje startposisjon og skal kjempe om sin første seier i et hovedløp. Nordmannen gikk i Monaco til topps i sprintløpet, men det gir ikke like mange poeng som triumf i hovedløpet.

– For et løp. jeg kan ikke forstå hva jeg nettopp gjorde. Jeg er så glad, sa han.

Det var flere uhell i løpet, noe som gjorde at det ble avsluttet med doble gule flagg etter at Calan Williams hadde gått i veggen.

Det er kun de åtte beste som får poeng i sprintløpet, og han måtte dermed uansett avansere noen plasser om han skulle ha mulighet for ytterligere poeng i VM-sammendraget. Hauger hadde løpets raskeste rundetid da han måtte bryte.

Danske Frederik vesti vant løpet og tok med det sin første seier i Formel 2. Han tok i likhet med Hauger overgangen fra Formel 3 foran årets sesong.

(©NTB)