Menu
Medlemmer fra Ugandas OL-laget på Narita-flyplassen i Japan. Foto: Sadayuki Goto / Kyodo News / AP / NTB

Ugandisk OL-utøver testet positivt for korona i Tokyo

Det ugandiske laget har fått en utøver med positiv koronatest i Tokyo. Det første tilfellet blant utøverne i OL-byen kom en måned før lekene starter.

Av NTB | 20.06.2021 11:09:02

Sport: Den japanske regjeringen kunngjorde søndag at et medlem av Ugandas OL-lag testet positivt for korona på Narita-flyplassen i Tokyo. Vedkommende ble værende der.

De resterende åtte i OL-laget, som deltar i boksing, vektløfting og svømming, reiste videre med buss til byen Izumisano.

Uganda er det andre laget på plass i Japan. Australias kvinnelag i softball har også ankommet OL-landet.

Ifølge det japanske nyhetsbyrået Kyodo leverte den ikke navngitte utøveren en negativ test 72 timer før avreise til Japan. Personen hadde også fått vaksine i likhet med resten av Ugandas OL-lag.

Ordfører i Izumisano har uttalt at de resterende åtte på laget er bedt om ikke å trene foreløpig og teste seg daglig for korona.

En avgjørelse om hvorvidt japanske tilskuere får følge OL-konkurransene, er ventet å komme mandag. OL-arrangøren er i dialog med IOC, Japans regjering og vertsbyen Tokyo.

Den positive testen kom samme dag som OL-arrangøren viste fram OL-landsbyen. Det inkluderte blant annet en egen feberklinikk, som skal hjelpe på å overbevise skeptikerne om at lekene vil gå trygt for seg.

Varselplakater med forholdsregler mot koronaviruset henger overalt. Det blir bedt om å ta hensyn i minibyen som kan gjeste 18.000 utøvere i løpet av OL.

– Hvis det er mistanke om smite, er vi i stand til å isolere personen, sa Takashi Kitajima, daglig leder for OL-landsbyen.

Andre tiltak er redusert antall sitteplasser på spisesteder, pleksiglass mellom treningsapparater og en pakke med Antibac og såpe som skal gis til alle som skal bo der.

Et annet tiltak mot koronapandemien er at OL-arrangøren ikke vil gi ut kondomer til idrettsutøverne. Det bryter med en tradisjon som startet med lekene i 1988.

Ifølge Den internasjonale olympiske komité (IOC) vil omkring 80 prosent av alle utøverne i OL-landsbyen være vaksinert når lekene starter 23. juli.

Feberklinikken, som er i tillegg til de andre medisinske fasilitetene i Tokyo, skal brukes til alle som anses å være nærkontakt med eventuelle smittede personer.

(©NTB)