Menu
Publikum sto skulder ved skulder på tribunen da Rennes møtte Krasnodar i mesterligaen tirsdag. Nå kan klubben, her ved Hamari Traore, bli straffet for brudd på Uefa-forskriftene. Foto: David Vincent, AP / NTB

Uefa vil straffe Rennes for manglende sosial distanse i CL-kamp

Mange reagerte på bilder av publikum som sto skulder ved skulder da Rennes møtte Krasnodar i mesterligaen. Nå har Uefa tatt affære.

Av NTB | 23.10.2020 19:23:00

Sport: I en pressemelding fredag melder det europeiske fotballforbundet at det er innledet disiplinærsak mot den franske klubben. Ett av tre ankepunkter er at det ikke ble opprettholdt sosial distanse blant publikum på tribunen under kampen, og at publikum ikke ble sittende på sine plasser.

Uefa godtar at internasjonale fotballkamper spilles med publikum opp til en tredel av arenaens publikumskapasitet, men bare om lokale helsemyndigheter godtar det, og om det praktiseres sosial distanse på tribunene.

Rennes anklages også for å ha blokkert rømningsveier i strid med sikkerhetsforskriftene, og for brudd på Uefas smittevernprotokoll.

Saken vil bli behandlet av Uefas disiplinærutvalg på et møte 10. november.

Kampen mellom Rennes og Krasnodar endte 1-1. Alle lag i gruppa som også omfatter Chelsea og Sevilla har ett poeng etter åpningsrunden.

(©NTB)

Flere nyheter: