reklame for Sheiken Bowling
Menu
UEFA-president Aleksander Ceferin fordelte nye millioner mandag. Foto: Peter Dejong / NTB scanpix

Uefa utbetaler milliardbeløp i økonomisk nødhjelp

Det europeiske fotballforbundet utbetaler 2,7 milliarder kroner i støtte til sine medlemsland for å bidra til å dempe de økonomiske virkningene av viruskrisen.

Av NTB | 27.04.2020 22:02:30

Sport: Forbundet opplyste mandag at hvert av de nasjonale forbundene vil motta 4,3 millioner euro, tilsvarende rundt 50 millioner kroner. Pengene skal brukes «etter egne prioriteringer i lys av de negative konsekvensene koronaviruset har på fotballen på alle nivåer».

Milliardbeløpet som nå spres ut i Fotball-Europa kommer fra Uefas solidaritetsfond Hattrick, som i 2004 ble opprettet for å støtte utviklingsprosjekter i medlemslandene.

Innen 2024 skal fondet ha distribuert ut i alt 2,6 milliarder euro til fotballen.

– Idretten vår står overfor en utfordring vi ikke har sett maken til som følge av koronakrisen. Uefa ønsker å hjelpe sine medlemmer til å svare på en måte som er nødvendig i disse spesielle omstendighetene, sier Uefa-president Aleksander Ceferin.

Han opplyser at de 50 millionene som nå tilfaller forbundene vil bli utbetalt i løpet av denne og neste sesong.

I forrige uke fordelte Uefa ut 70 millioner euro, tilsvarende 770 millioner kroner, til ulike klubber. Pengene var betaling til klubber som hadde avgitt spillere til landslagsoppdrag, men ble utbetalt før tiden som følge av virussituasjonen.

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) opplyste fredag at det utbetaler 150 millioner dollar til sine 211 medlemsforbund som «første steg av en krisepakke».

(©NTB)

Flere nyheter: