Menu
Uefa-president Aleksander Ceferin fortsetter å true Super League-klubber med strenge sanksjoner. Foto: Richard Juilliart, Uefa / AP / NTB

Uefa truer igjen superligaklubber med utkastelse

Super League står i praksis igjen med fire klubber. Uefa-president Aleksander Ceferin sier de må ta konsekvensene om de ikke hopper av prosjektet.

Av NTB | 23.04.2021 17:05:04

Sport: Åtte av tolv klubber har bekreftet at de jobber for å trekke seg fra de havarerte planene om å danne en egen superliga. Real Madrid, Barcelona, Milan og Juventus har hittil latt være å gjøre det.

Ceferin truer kvartetten med å bli kastet ut av Uefa-turneringer om de ikke snur og gjør som Atlético Madrid, Inter og seks klubber fra engelske Premier League.

– De som er involvert i et superliga-prosjekt i framtiden, vil ikke få delta i konkurranser i Uefa-regi. Våre turneringer vil fortsatt være fantastiske også uten disse fire lagene, sier Ceferin til det tyske magasinet Der Spiegel.

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) vurderte ikke i fredagens styremøte å straffe noen av de opprinnelig tolv klubbene som sist søndag sluttet seg til Super League. Under 48 timer senere hadde alle de engelske lagene trukket seg ut.

Årets semifinaler i både mesterliga og europaliga vil gå etter planen. Der møtes blant annet Real Madrid og Chelsea til duell om en finaleplass i Champions League.

(©NTB)

Flere nyheter: