Menu
Marseille-supportere tente på bluss under conferenceligakampen mot PAOK 7. april. Foto: Daniel Cole / AP / NTB

Uefa slår ned på skandalescenene i Marseille

Marseille må spille på et delvis nedstengt stadion når Feyenoord kommer på besøk i returkampen i conferenceligaens semifinale 5. mai.

Av NTB | 19.04.2022 18:19:41

Sport: Det er straffen den franske toppklubben må ta for urolighetene som oppsto i kvartfinalen hjemme mot greske PAOK tidligere i måneden.

Kampstarten ble forsinket etter at tilskuere tente bluss og kastet røykbomber og stoler under oppvarmingen. Tirsdag kom reaksjonen fra Uefas disiplinær komité.

Marseille tvinges til å stenge deler av Stade Vélodrome i neste hjemmekamp i en europeisk turnering. Det vil si når nederlandske Feyenoord gjester Sør-Frankrike om litt over to uker. Den første semifinalekampen spilles i Rotterdam 28. april.

Virage Nord er der Marseilles mest engasjerte fans holder til. Hele tribunedelen står tom i oppgjøret mot Feyenoord.

I tillegg er klubben bøtelagt med 80.000 euro (761.000 kroner) for pyrobruk på tribunene og dårlig oppførsel blant de frammøtte. Marseille må også betale 171.000 kroner for ikke å ha hatt fri ferdsel for publikum i enkelte områder på stadionet.

PAOK har på sin side fått forbud mot å selge billetter til sine bortesupportere i neste kamp i Uefa-regi. Klubben er ilagt en bot på 50.000 euro (476.000 kroner) for fansens bruk av bluss og ødeleggelser på arenaen.

(©NTB)

Flere nyheter: