reklame for smiaa
Menu
Manchester United feirer en scoring i europaligaen. Ole Gunnar Solskjærs lag ligger an til å kunne spille inntil seks europaligakamper i august dersom Uefas planer slår til. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix

Uefa peiler seg inn mot europacupspill i august

Det virker stadig sikrere at Uefa tar sikte på å spille mesterligaen og europaligaen ferdig i august. Det skal ha vært tema under onsdagens videokonferanse.

Av NTB | 22.04.2020 22:32:34

Sport: Dagen etter at Uefa hadde møte med de 55 nasjonale fotballforbundet var det klubbforeningen ECA og ligaenes interesseorganisasjon European Leagues man rådførte seg med onsdag, dagen før et Uefa-styremøte der det kan bli fattet viktige vedtak.

Under tirsdagens møte ble det fra Uefa-hold sagt at det fortsatt var mulig at europacupkamper kunne bli spilt i juni og juli, selv om man ønsker å prioritere ferdigspilling av de nasjonale seriene i de månedene.

Ifølge BBC ble det under onsdagens møte snakket om å prøve å få de nasjonale klubbturneringene spilt ferdig innen 31. juli, mens august skal vies til å fullføre Champions League og europaligaen.

I utgangspunktet skal kvartfinaler og semifinaler avvikles med hjemme- og bortekamper i tiden 11. til 22. august, men man kan også velge å nøye seg med en kamp om det viser seg umulig å gjennomføre.

Det er håp om at det er lempet på internasjonale reiserestriksjoner innen august.

Etter planen skal europaligafinalen spilles i Gdansk 26. august, mesterligafinalen i Istanbul 29. august.

Det åpnes også for at nasjonale turneringer kan spille inn i august dersom man ikke greier å fullføre dem i juli.

Uansett blir det forsinkelser for neste sesong. Egentlig skulle kvalifiseringen til neste sesongs mesterliga og europaliga starte i juni og spilles ukentlig gjennom sommeren.

(©NTB)

Flere nyheter: