Menu
Viking har litt av hvert å ta tak i før torsdagens kamp i 2. kvalifiseringsrunde til conferenceligaen. Foto: Carina Johansen / NTB.

Uefa med strenge krav til Viking: – Vi har brukt et halvt årsverk den siste måneden

Torsdag kveld tar Viking imot tsjekkiske Sparta Praha til returoppgjør i 2. kvalifiseringsrunde til conferenceligaen. Det koster siddisene dyrt.

Av NTB | 27.07.2022 11:10:54

Sport: Listen over krav fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa) er nemlig lang. Viking må blant annet sørge for nye fotballmål, inngangssluser og medielokaler. I tillegg må egne verter og en tsjekkisk tolk være på plass.

– Det er veldig mange krav. Vi har brukt rundt et halvt årsverk bare på dette den siste måneden for å få lov til å arrangere 90 minutter med fotball, forteller daglig leder Eirik Bjørnø til Aftenbladet.

Tidligere i juli solgte klubben aksjene sine i Vikings Venner AS, noe som frigjorde 1 million kroner til å forbedre supporterfeltene. I tillegg får Viking leie inngangssluser av Haugesund.

Også Uefa har kommet på banen med pengestøtte.

– Det koster vesentlig mer enn ved en vanlig eliteseriekamp. Det er nok noen hos oss som får litt andre arbeidsoppgaver enn de er vant til. I tillegg har vi noen andre venner av Viking som stiller opp og bidrar, forteller Bjørnø videre.

Dersom Viking skulle ta seg til 3. kvalifiseringsrunde, er de sikret et sted mellom 6,5 og 7,5 millioner kroner. Det ble 0-0 i det første oppgjøret.

(©NTB)

Flere nyheter: