Menu
Over store deler av Europa tas det nå grep mot spredning av det nye koronaviruset. Foto: Burhan Ozbilici / AP / NTB scanpix

Uefa: Koronaviruset kan true fotball-EM

Det nye koronaviruset kan potensielt sette gjennomføringen av sommerens EM-sluttspill i fotball i fare. Det bekrefter Uefa-toppen Michele Uva.

Av NTB | 25.02.2020 17:46:48

Sport: Visepresidenten i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) er tydelig på at situasjonen rundt det verdensomspennende virusutbruddet følges tett.

– Akkurat nå er vi i en ventefase. Vi vurderer land for land, og fotballen må følge de retningslinjene som kommer fra de individuelle nasjonene, sier Uva i et intervju gjengitt av det svenske nyhetsbyrået TT.

– Gjennomføringen av konkurransene vil bare stoppes dersom situasjonen utarter, fortsetter fotballtoppen.

Det nye koronaviruset har spredd seg til en rekke europeiske land den siste tiden. Tirsdag ble det påvist tilfeller i både Sveits og Spania. I Italia er allerede strenge tiltak iverksatt for å hindre ytterligere spredning.

EM-sluttspillet i fotball spilles fra 12. juni til 12. juli. Norge kan sikre seg plass gjennom to kvalifiseringskamper i neste måned.

Totalt skal sluttspillkampene spilles i 12 ulike land. Blant byene som står som arrangør er Roma. Selv om Italia har mange smittede personer, skal viruset så langt ikke være påvist i hovedstaden.

(©NTB)

Flere nyheter: