Menu
Uefa-president Aleksander Ceferin (til v.) signerer sammen med statsminister Kyriakos Mitsotakis en avtale som innebærer hjelp til fotballforbundet i Hellas med å motvirke vold og korrupsjon. Foto: Petros Giannakouris, AP / NTB scanpix

Uefa hjelper gresk fotball å bekjempe vold og korrupsjon

Uefa-president Aleksander Ceferin har avtalt å hjelpe fotballforbundet i Hellas å få bukt med vold og korrupsjon.

Av NTB | 25.02.2020 14:01:40

Sport: Ceferin var tirsdag i møte med statsminister Kyriakos Mitsotakis og signerte en samarbeidsavtale.

– Uefa skal innen tre måneder legge fram en omfattende rapport med forslag til hvordan gresk profesjonell fotball kan forbedres og oppgraderes, står det i avtalen.

Rapporten skal inneholde konkrete forslag til endring av ligastrukturen, tiltak for å motvirke vold og hets, og redskaper for å bekjempe kampfiksing, korrupsjon og doping.

Greske myndigheter har i årevis forgjeves forsøkt å bekjempe de stadige voldshendelsene som hjemsøker fotballen i landet. Dette er vanskeliggjort av Uefa- og Fifa-regler som forbyr politisk innblanding i de nasjonale fotballforbundenes affærer, men nå involverer man i stedet Uefa selv.

Forrige måned truet Mitsotakis med å stoppe seriespillet og be Uefa om å utelukke greske klubber fra europacupene dersom de mektige klubblederne ikke gikk med på reformer.

– Vi har besluttet å rense opp gresk fotball og ønsker deres hjelp velkommen, sa Mitsotakis til Ceferin.

(©NTB)

Flere nyheter: