reklame for Sheiken Bowling
Menu
Fjerdedommer Sebastian Coltescu ved siden av Basaksehirs manager Okan Buruk under mesterligakampen mot PSG i Paris tirsdag. Foto: AP / NTB.

Uefa gransker dommeruttalelse – Tyrkias president fordømmer

Fjerdedommer Sebastian Coltescu skal ha innrømmet å ha brukt ordet «negru» under onsdagens mesterligakamp. Uefa skal granske hendelsen.

Av NTB | 09.12.2020 07:53:31

Sport: Spillerne både fra det hjemmelaget PSG og Basaksehir forlot banen i protest mot det de mente var rasistiske uttalelser mot det tyrkiske lagets assistenttrener Pierre Webo.

Coltescu sa ute på banen at han hadde brukt ordet «negru» og forklarte det med at «det betyr svart». Han har i etterkant av kampen ikke kommentert de mange anklagene om rasisme.

«Hvorfor sa du negro? Du kan ikke si negro», ropte Webo gjentatte ganger til fjerdedommeren.

Kampen kom aldri i gang igjen onsdag kveld. Den skal spilles fra det 14. minutt onsdag med nederlandske Danny Makkelie og assistentdommere fra Nederland og Polen. Uefa uttalte sent tirsdag kveld at forbundet vil granske det som skjedde i Paris.

Det er oppsiktsvekkende at begge lag kollektivt velger å gå av banen. I vanlige fall innebærer det bøter i millionklassen å nekte å spille kampen.

I Ankara sa Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan at han «sterkt fordømmer de rasistiske uttalelsene». Erdogan har angivelig tette bånd til Basaksehir, ifølge nyhetsbyrået AP.

Den tyrkiske klubbens midtbanespiller Giuliano sa til brasilske medier at dommerens uttalelse «var veldig klar».

– Den var skammelig. Som et lag og som en gruppe valgte vi å protestere fordi det er uakseptabelt. Rasismen må stoppe.

Oppstandelsen mot fjerdedommeren oppsto eter en felling av norske Fredrik Gulbrandsen etter 13 minutters spill. Reaksjonene fra den tyrkiske benken førte til at Webo fikk rødt kort.

Flere av PSGs spillere reagerte senere på Twitter med klare uttalelser mot rasisme.

(©NTB)

Flere nyheter: