Menu
Over store deler av Europa tas det nå grep mot spredning av det koronaviruset. I disse dager diskuteres viruset også i UEFA-styret. Foto: Burhan Ozbilici / AP / NTB scanpix

Uefa diskuterer virus-konsekvenser

Når Uefa-styret mandag samler seg til møte i Amsterdam står blant annet utbruddet av koronaviruset og mulige konsekvenser for fotball-EM på agendaen

Av NTB | 02.03.2020 12:01:36

Sport: På møtene i Nederland vil Uefa-styret vurdere konkrete tiltak eller scenarioer som følge av virusutbruddet. Et scenario kan være avlysning av sommerens mesterskap, skriver nyhetsbyrået DPA.

EM-sluttspillet skal spilles i 12 ulike land. Blant byene som står som arrangør er den italienske hovedstaden, Roma.

Så langt er ikke Roma definert som et smitteområde, men i Nord-Italia har flere kamper blitt utsatt som følge av frykten for smitte.

– Akkurat nå er vi i en ventefase. Vi vurderer land for land, og fotballen må følge de retningslinjene som kommer fra de individuelle nasjonene, sa visepresident i Uefa Michele Uva i et intervju gjengitt av det svenske nyhetsbyrået TT nylig.

– Gjennomføringen av konkurransene vil bare stoppes dersom situasjonen utarter, fortsatte fotballtoppen.

EM-sluttspillet i fotball spilles fra 12. juni til 12. juli, der Norge med seier i to kvalifiseringskamper i slutten av mars kan kvalifisere seg.

(©NTB)

Flere nyheter: