fbpx
Menu
Bruken av bluss på tribunen under EM-kvalifiseringskampen mot Færøyene førte til at UEFA har innledet disiplinærsak mot Norges Fotballforbund. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

UEFA-disiplinærsak mot Norges Fotballforbund, Romania i trøbbel igjen for rasisme

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har innledet disiplinærsak mot Norges Fotballforbund for tilskueres bruk av bluss under kampen mot Færøyene.

Av NTB | 20.11.2019 20:23:41

Sport: Det melder forbundet onsdag på sitt nettsted.

De første minuttene av EM-kvalifiseringskampen forrige uke ble det tent et stort antall bluss på en liten tribuneseksjon bak det ene målet på Ullevaal. Det var en markering i debatten om bruk av pyroteknikk på norske fotballtribuner, og det ble sunget «hater, hater NFF».

Som ventet ble hendelsen rapportert av UEFAs kampinspektør, og forbundet må regne med en bot når disiplinærkomiteen behandler saken 12. desember.

Det er innledet disiplinærsak også mot fotballforbundene i Romania, Belgia, Nederland, Portugal og Danmark etter EM-kvalifiseringskampene sist helg. Alvorligst er anklagene mot Romanias fotballforbund etter at det var nye tilfeller av tribunerasisme i kampen mot Sverige.

Kampen i Bucuresti ble avbrutt en kort stund i slutten av 2. omgang etter rasistisk hets rettet mot den svenske innbytteren Alexander Isak. Martin Ødegaards klubbkamerat var byttet inn et kvarter før slutt i kampen der Sverige sikret EM-billett med 2-0-seier.

– Jeg håndterte det bra, og lagets støtte var utrolig. Det varmer, sa Isak etterpå til TV4.

Romania ble som følge av tribunerasisme dømt til å spille for tomme tribuner i kampen mot Norge forrige måned, men utnyttet et smutthull i reglementet og fylte tribunene med barn som lagde stor stemning.

Alle disiplinærsakene skal behandles samme dag, og omspillsklare Romania kan få strenge sanksjoner.

(©NTB)

Flere nyheter: