Menu
Uefa-president Aleksander Ceferin er frisk i sine uttalelser i forbindelse med sosiale medier-boikotten i England. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Uefa boikotter sosiale medier: – Vi har fått nok av disse feigingene

Det europeiske fotballforbundet stiller seg bak sosiale medier-boikotten sentrale aktører i engelsk fotball har tatt initiativ til kommende helg.

Av NTB | 29.04.2021 15:55:19

Økonomi og næringsliv: I en pressemelding fra Uefa sier president Aleksander Ceferin at det behøves handling for å stoppe spredning av hatefulle meldinger og hets i sosiale medier.

– Jeg ber alle – spillere, klubber og nasjonale foreninger – om å melde inn en klage når spillere, trenere, dommere eller andre opplever uakseptable Twitter-meldinger eller meldinger. Vi har fått nok av disse feigingene som gjemmer seg bak sin anonymitet og spyr ut sine skadelige ideologier, sier Ceferin.

Facebook, Twitter og Instagram blir ikke oppdatert av disse aktørene mellom fredag klokken 15 britisk tid og mandag 3. mai klokken 23.59.

En rekke andre aktører er også med på boikotten, deriblant organisasjonen Kick It Out.

Også Twitter-kontoene til blant annet Sky Sports, BT Sport og Talksport vil være inaktive kommende helg.

I Storbritannia har boikotten spredd seg, og skotske fotball- og rugbyklubber gjør det samme som i England for å ta opp kampen mot netthetsen.

I Tyskland har klubben til Tore Reginiussen, St. Pauli, varslet at den er med på kampanjen. De stanser all aktivitet i sosiale medier i fire dager.

I en felles uttalelse fra blant andre Premier League, Englands fotballforbund (FA), ligaforeningen EFL og kvinnenes superliga er det opplyst at alle involvert i fotballen holder seg unna sosiale medier kommende helg.

– Det har vært hets både på og av banen og i sosiale medier. Det er uakseptabelt og må bli stoppet ved hjelp av offentligheten, myndigheter og sosiale medier-gigantene. Å tillate en kultur av hat vokse ustraffet, er veldig farlig. Ikke bare for fotball, men for samfunnet i en helhet, sier Uefa-president Ceferin.

(©NTB)

Flere nyheter: