Menu
Det oppsto bråk på Stade de France i forkant av mesterligafinalen mellom Liverpool og Real Madrid. Foto: Christophe Ena / AP / NTB

Uefa beklager kaoset i Champions League-finalen: – Kan ikke skje igjen

Det europeiske fotballforbundet legger seg flat og ber supportere om unnskyldning for scenene som oppsto før og under mesterligafinalen på Stade de France.

Av NTB | 03.06.2022 19:31:03

Sport: Uefa har lagt ut beklagelsen i en uttalelse. Det skjer en snau uke etter finalebråket i Saint-Denis nord for Paris.

Tusenvis av Liverpool-tilhengere slapp ikke inn på stadion for å se gigantkampen mot Real Madrid. Kaoset førte til farlige situasjoner, og fransk politi har fått mye kritikk for bruk av tåregass utenfor arenaen.

Avsparket i finalen ble forsinket med 36 minutter.

«Uefa vil gjerne gi en oppriktig unnskyldning til fans som opplevde eller ble vitne til de uhyggelige og foruroligende hendelsene i opptakten til Champions League-finalen på Stade de France 28. mai. Det skulle ha vært en kveld som feiret europeisk klubbfotball», skriver forbundet.

«Ingen fans skal settes i en slik situasjon, og det kan ikke skje igjen», står det videre.

Tidligere i uken ble det kjent at Uefa har bestilt en uavhengig gransking av finalebråket. Liverpool og Real Madrid har begge bedt om å få klare svar på hvordan fansens sikkerhet kunne skli ut av kontroll.

Real vant kampen 1-0 og tok hjem nok en CL-tittel.

(©NTB)

Flere nyheter: