reklame for Sheiken Bowling
Menu
Regjeringen forlenge reiserådene som fraråder utenlandsreiser til 2021. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

UDs globale reiseråd forlenges til 15. januar

Utenriksdepartementet forlenget det globale reiserådet fra 1. oktober til 15. januar. Samtidig blir Island og Litauen røde fra og med lørdag.

Av NTB | 24.09.2020 17:53:13

Fritid: – Vi er fortsatt langt unna en normalsituasjon og smittesituasjonen endrer seg raskt. Derfor velger vi å videreføre det globale reiserådet som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

– Vi fortsetter å gjøre unntak for land i EØS/Schengen-området som har tilstrekkelig lav smittespredning. Unntakene fra reiserådet er ikke en oppfordring til å reise utenlands, sier Søreide.

Fra og med lørdag denne uken gjelder ikke unntaket fra reiserådet lenger for Island, Litauen, regionen Västerbotten i Sverige og de finske regionene Mellersta Finland og Päijänne-Tavastland. Reisende som kommer fra disse landene vil fra og med natt til lørdag 26. september bli ilagt krav om ti dagers karantene ved innreise til Norge.

Fra og med lørdag er det kun mulig med karantenefri innreise til Norge fra Latvia, Litauen, Island, Grønnland og Svalbard, samt de fleste regioner i Finland og noen regioner i Sverige.

Det gjøres ingen unntak for reisende til Norge fra land utenfor EØS og Schengen.

Flere nyheter: