Menu
Sveriges Jonna Sundling under sprinten i Drammen sist uke. Foto: Lise Åserud / NTB

Udnes Weng utslått i Falun-prologen: – Jeg er forbannet

Tiril Udnes Weng forsvant hodestups ut av verdenscupsprinten i Falun i prologen fredag. Etterpå var hun sint og lei seg.

Av NTB | 11.03.2022 11:10:15

Sport: Tiril Udnes Weng var uheldig, falt og havnet helt nede på 49.-plass. Dermed blir det ingen finale senere fredag på henne.

– Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg har kjørt bra i den svingen på trening, og tenkte at jeg skulle takle det bra. Men beina mine var veldig stive, sa Udnes Weng ifølge Expressen.

Fallet ødela naturligvis mye.

– Luften går ut av en. Det er vanskelig å gå for fullt til mål, fordi man vet at sjansen for avansement er borte, sa Udnes Weng, som kjempet med følelsene.

– Jeg er forbannet og veldig lei meg, sa hun.

Jonna Sundling var oppsiktsvekkende 8,41 sekunder foran neste kvinne da hun vant sprintprologen på hjemmebane i Falun. Det er en sjeldent stor avstand mellom nummer én og to i en verdenscupprolog i langrenn.

Trolig har avstanden aldri vært større mellom de to beste i et verdenscuprenn.

Svenske Sundling er fersk olympisk mester fra Beijing og har vært i suveren form etter at hun er kommet tilbake fra skade.

Det skilte hele 16,82 sekunder mellom Sundling og lagvenninnen Moa Olsson, som kvalifiserte seg til finalene som siste kvinne.

Fem av de seks norske på startstrek tok seg til finalene (sekunder bak i parentes: 12) Julie Myhre (10,87), 14) Maiken Caspersen Falla (10,89), 16) Heidi Weng (12,07), 19) Anna Svendsen (12,63) og 21) Lotta Udnes Weng (13,54).

(©NTB)

Flere nyheter: