Menu
Utlendingsdirektoratet (UDI) vil sikre forutsigbar og langsiktig beredskap knyttet til Schengens yttergrense ved å opprette et asylmottak i Sør-Varanger kommune i Finnmark. Her ser vi den norske grensestasjonen sett fra norsk side. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

UDI vil opprette nytt asylmottak ved grensen til Russland

Utlendingsdirektoratet (UDI) vil opprette et asylmottak i Sør-Varanger i Finnmark for å sikre mottakskapasitet nær grensestasjonen på Storskog.

Av NTB | 12.03.2021 04:53:10

Politikk: Målet er å sikre forutsigbar og langsiktig beredskap knyttet til Schengens yttergrense, opplyser UDI, som har lyst ut en anbudskonkurranse. Mottaket skal både ha ordinære mottaksplasser og mulighet for ankomstplasser.

Det kommer fortsatt få asylsøkere til Norge. Prognosen for 2021 er 2.500 asylsøkere, men i januar og februar har det bare kommet 85 asylsøkere til sammen.

UDI har fullmakt til å opprettholde en grunnkapasitet i mottakssystemet på opptil 2.850 plasser i 2021, selv om dette fører til lavere utnyttelse av mottaksplassene. Bakgrunnen er at UDI vil ivareta beredskap i tilfelle økt ankomster av asylsøkere.

Ved utgangen av forrige uke bodde det vel 1.700 personer på asylmottakene her i landet. Rundt fire av ti beboere har endelig avslag og utreiseplikt.

(©NTB)

Flere nyheter: