Menu
Hundrevis av senger er satt ut i en gymsal i grensebyen Medyka i Polen. Sengene er ment for ukrainske flyktninger som rømmer fra Ukraina etter det russiske angrepet på landet. Foto: Visar Kryeziu AP / NTB

UDI presiserer: Ikke bare å hente flyktninger i Polen

Utlendingsdirektoratet (UDI) understreker at regelverket om innreise til Norge også gjelder ukrainere og ukrainske flyktninger.

Av NTB | 01.03.2022 18:20:41

Krig og konflikter: – Vi får flere henvendelser fra personer som ønsker å hjelpe ukrainere i Polen, blant annet ved å reise til Polen og hente flyktninger til Norge med buss. Selv om hensikten er god, så kan transport av mennesker uten riktige dokumenter for lovlig innreise regnes som menneskesmugling, som er straffbart, skriver UDI på sine nettsider tirsdag ettermiddag.

Alle ukrainere kan reise visumfritt til Norge hvis de har biometrisk pass, understreker UDI.

– Alle utlendinger som reiser til Norge, må reise lovlig inn i Norge. Det gjelder også for ukrainere, skriver UDI, som sier at det er europeiske myndigheter som er ansvarlige for håndteringen av flyktninger.

– Dersom du ønsker å hjelpe flyktninger fra Ukraina, kan du for eksempel kontakte hjelpeorganisasjoner og spørre dem hvordan du best kan bidra, oppfordrer UDI.

(©NTB)

Flere nyheter: