reklame for Sheiken Bowling
Menu
Nesten alle kommuner har sagt ja til å bosette ukrainske flyktninger, ifølge direktør Libe Rieber-Mohn i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

UDI bygger ned mottakskapasiteten på grunn av få ukrainske flyktninger

Det har kommet færre ukrainske flyktninger enn anslått, og derfor bygger Utlendingsdirektoratet (UDI) nå ned mottakskapasiteten, skriver NRK.

Av NTB | 15.06.2022 11:31:12

Politikk: Flere flyktninger har også valgt å bosette seg privat fremfor gjennom mottaksapparatet til UDI, ifølge UDI-direktør Frode Forfang.

Den siste uka har det kommet nærmere 500 nye asylsøknader.

UDI begynte å oppgi oversikt over ukrainske asylsøkere til Norge 25. februar. Siden da har det kommet over 18.000 søknader.

Nesten alle kommuner har sagt ja til å bosette flyktninger, ifølge direktør Libe Rieber-Mohn i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi). I løpet av tre måneder er 12.500 flyktninger bosatt eller i ferd med å bli bosatt, sier hun til NRK.

Ifølge Rieber-Mohn har den forenklede kartleggingen av flyktningene ført til at noen har blitt feilbosatt, noe de forsøker å rette opp i der det er mulig.

– Samtidig er det viktig å ta i bruk hele landet, uavhengig av størrelsen på kommunen eller hvor i landet kommunen ligger, når vi skal bosette i et så stort omfang, sier Rieber-Mohn.

(©NTB)

Flere nyheter: