Menu
Henrik Udahl feirer 3-0-scoringen mot Kristiansund. Foto: Javad Parsa / NTB

Udahl-dobbel senket Kristiansund – stoppet rekke på sju kamper uten seier for Vålerenga

Vålerenga vant 3-0 på hjemmebane mot tabelljumbo Kristiansund i Eliteserien. Dermed tok de sin første seier i ligaen på 63 dager.

Av NTB | 11.07.2022 00:23:51

Sport: To av lagene med svakest form de siste ukene møttes til kamp i Oslo.

Vålerenga sto med sju kamper uten seier i Eliteserien og elleve poeng på tolv kamper denne sesongen. Kristiansund på sin side hadde ikke vunnet en kamp i ligaen og sto med ett poeng.

Men det var Vålerenga som skulle få en positiv opplevelse. Henrik Udahl (to mål) og Amor Layouni scoret de tre målene, og sørget for tre etterlengtede poeng for de blåkledde fra Oslo øst.

Det var årets første fulltreffer i Eliteserien for både Udahl og Layouni denne sesongen.

Dermed brøt også VIF en svak statistikk mot Kristiansund. Hovedstadsklubben hadde gått sju kamper uten seier mot KBK og måtte tilbake til 2018 for å finne forrige trepoenger mot tabelljumboen i Eliteserien.

I pausen gjorde Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo derimot grep og satte inn Udahl til fordel for Jatta. Det skulle vise seg å være et smart trekk.

Kristiansund spilte ballen tilbake til keeper Serigne Mor Mbaye, og en heltent Udahl løp i press kort tid etter pause. Mbaye ble stående litt nølende med ballen på utsiden av sekstenmeteren. Dermed fikk Vålerenga-spissen tak i ballen og straffet gjestene med å sette ballen i mål allerede ett minutt ut i omgangen.

– Det var på tide at det løsnet litt. Dette har jeg jobbet hardt for, sa Udahl til Discovery etter kampen.

Forrige Eliteseriescoring kom 5. desember 2021 mot Mjøndalen.

– Jeg prøver hver dag å overbevise dem om å være startspissen her, fortsetter han om den åpne spissplassen i klubben.

Det var hans første scoring i ligaen siden 29. august 2021.

Senere i omgangen scoret Udahl sitt andre for dagen etter en retur fra Mbaye på skuddet til Odin Thiago Holm.

– Det var veldig viktig med tanke på den situasjonen vi er i, sa Fagermo.

– Det er selvfølgelig blytungt. Jeg skal ikke legge skjul på det, sa Kristiansund-midtstopper Andreas Hopmark etter kampslutt.

Etter elleve kamper inn i årets utgave av Eliteserien har Kristiansund fortsatt til gode å vinne en kamp.

– Vi må bare fokusere på å vinne snart og starte å sanke poeng, forklarer Kristiansund-trener Christian Michelsen.

Vålerenga terminerte kontrakten med stjernespissen Vidar Örn Kjartansson tidligere denne uken, og på spissplass var det Seedy Jatta som fikk tillit fra start.

Noen minutter senere doblet Vålerenga ledelsen. Petter Strand skøyt inn et lavt innlegg foran mål, og Layouni fikk omsider ballen i mål etter flere gode muligheter tidligere i kampen.

For Kristiansund ble det nok en tung dag på jobben. De står fortsatt med ett poeng i ligaen, og har ti poeng opp til Jerv på plassen over.

(©NTB)