reklame for Sheiken Bowling
Menu
Nato holder møte på ministernivå tirsdag. Før møtet advarer USAs utenriksminister Antony Blinken mot russisk eskalering på grensa til Ukraina. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg kaller Russlands intensjoner «uklare.» Foto: Mindaugas Kulbis / AP Photo / NTB

UD skjerper reiserådene for Ukraina

Utenriksdepartementet fraråder alle ikke-nødvendige reiser til Ukraina på grunn av den spente og uforutsigbare situasjonen i landet.

Av NTB | 24.01.2022 20:22:55

utdanning: – Situasjonen i Ukraina kan endre seg på svært kort varsel, advarer UD i en pressemelding.

Helt siden 2014 har det vært frarådet med reiser til og opphold i fylkene Donetsk og Luhansk, samt på den okkuperte Krim-halvøya. Nå utvides denne frarådningen til alle reiser til hele Ukraina som ikke er strengt nødvendige.

– Velger du å reise til Ukraina nå, oppfordrer vi deg til å gjøre grundige vurderinger av egen sikkerhet og kontakte forsikringsselskapet ditt for å sikre at du har gyldig reiseforsikring, skriver UD.

De siste ukene har spenningen økt kraftig på grensen mellom Ukraina og Russland, og mange frykter en militær konflikt.

UD opplyser til Dagbladet at de foreløpig ikke har bestemt at de vil kalle hjem eller evakuere personell fra den norske ambassaden.

– Vi har imidlertid planer klare for både hjemkalling og evakuering som vi kan iverksette dersom sikkerhetssituasjonen tilsier at dette er nødvendig for å ivareta sikkerheten til våre ansatte, skriver de i en epost til avisa.

Flere nyheter: